Hoe maak ik een screenshot?

Bij Windows

Op een Windows-desktop of -laptop zijn er een paar manieren om een schermopname te maken.

A) Via uw toetsenbord:

1. 1. Druk op de knop PrtSc (Print Screen) op uw toetsenbord om het scherm naar het klembord te kopiëren
  2. 2. Druk op CTRL + V om de afbeelding in een bewerkingstool (zoals Paint) of in Word of Excel te plakken

B) Met de tool Knipprogramma:

1. 1. Klik op het ‘Start’-pictogram of het vergrootglas bij latere versies van Windows
  2. 2. Zoek op ‘knipprogramma’ en klik erop vanuit de lijst met resultaten
  3. 3. Klik op ‘Nieuw’ om een schermopname te maken
  4. 4. Druk op CTRL + V om de afbeelding in een bewerkingstool (zoals Paint) of in Word of Excel te plakken

Bij een Mac

Volg de onderstaande stappen om een schermopname op een Mac-desktop of -laptop te maken:

1. 1. Druk op Shift + Command + 4 om uw cursor in een dradenkruis te veranderen
  2. 2. Sleep het dradenkruis naar het gebied van het scherm dat u wilt vastleggen
  3. 3. Houd de spatiebalk ingedrukt om de selectie via slepen te verplaatsen
  4. 4. Druk op Esc (Escape) om het maken van een schermopname te annuleren
  5. 5. Laat uw muis of trackpad los om een schermopname te maken
  6. 6. Klik op de miniatuur in de hoek van uw scherm om de schermopname te bewerken
  7. 7. De schermopname wordt automatisch op uw computer opgeslagen

Bij Android

Op een Android-tablet of -smartphone zijn er een paar manieren om een screenshot te maken.

1. Druk tegelijkertijd de knoppen Power en Volume omlaag in
  2. Houd de Power-knop een paar seconden ingedrukt en tik op Schermopname
  3. Als deze methoden niet werken, kunt u de fabrikant van uw telefoon om advies vragen, aangezien sommige telefoons anders werken.

Bij iOS

Op een iPad or iPhone zijn er een paar manieren om een screenshot te maken.

Via Face ID (op toepasselijke modellen)

1. 1. Druk tegelijkertijd de zij- en Volume omhoog-knop in
  2. 2. Laat beide knoppen vlug los
  3. 3. In de linkeronderhoek van uw scherm verschijnt er een miniatuur
  4. 4. Tik op de miniatuur om de schermopname te openen of veeg naar links om deze af te wijzen

Via Touch ID (op toepasselijke modellen)

1. Druk tegelijkertijd de zij- en thuisknop in en laat deze vervolgens snel los
  2. In de linkeronderhoek van uw scherm verschijnt een miniatuur
  3. Tik op de miniatuur om de schermopname te openen of veeg naar links om deze af te wijzen

Hulp nodig?

Als uw vraag niet wordt behandeld in het Helpcentrum, kunt u contact opnemen met een van onze behulpzame teamleden.

Risicowaarschuwing: Uw vermogen loopt risico. Hefboomproducten zijn mogelijk niet voor iedereen geschikt. Lees onze informatie over risico's.